11 Oct 2010 @ 0:18 

H ιαπωνική NTT DoCoMo ανέπτυξε μία μικροσκοπική οθόνη η οποία προσαρμόζεται πάνω σε γυαλιά όρασης και παρέχει υπηρεσίες πλοήγησης και πληροφόρησης επαυξημένης πραγματικότητας. Το σύστημα με την ονομασία AR Walker περιλαμβάνει έναν γυροσκοπικό σένσορα ο οποίος ανιχνεύει την κατεύθυνση προς την οποία κοιτάζει ο χρήστης και συνδέεται με ασύρματα με το κινητό τηλέφωνο του όπου υπάρχει το λογισμικό και παρέχονται οι πληροφορίες σχετικά με την θέση του από το GPS.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: _49419180_arspectacles.jpg Εμφανίσεις: 12 Μέγεθος: 16,4 KBΤο τελικό αποτέλεσμα προβάλλεται με την μορφή κειμένου και εικόνων στην μικροσκοπική οθόνη που είναι τοποθετημένη λίγα εκατοστά μπροστά από το μάτι. Οι πληροφορίες προβάλλονται στην περιφερειακή όραση του χρήστη προκειμένου να μην ενοχλούν το οπτικό του πεδίο.

“Tο AR Walker βασίζεται στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και μέσω της οθόνης που προσαρμόζεται στα γυαλιά του χρήστη προβάλει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του και τον καθοδηγεί, δήλωσε ο Takuya Ori από την NTT DoCoMo.

H εταιρεία παρουσίασε την συσκευή στην έκθεση Ceatec στo Kyoto της Ιαπωνίας, την περασμένη εβδομάδα. Τα γυαλιά Augmented Reality δεν είναι κάτι καινούργιο στον χώρο της έρευνας, όμως η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι η πρώτη που στοχεύει να μην ενοχλεί τον χρήστη τόσο όσο τα γυαλιά AR.

Όταν το γυροσκόπιο ανιχνεύσει την κατεύθυνση του προσώπου του χρήστη (δεξιά ή αριστερά) προσδιορίζει τα καταστήματα που υπάρχουν προς την κατεύθυνση αυτή. Αν ο χρήστης κοιτάξει προς τα πάνω τότε του προβάλει την πρόγνωση καιρού για την συγκεκριμένη τοποθεσία ενώ αν κοιτάζει ευθεία μπροστά τότε του παρέχει υπηρεσίες πλοήγησης.

Η έρευνα για το AR Walker έγινε από κοινού με την Olympus και το σύστημα προς το παρόν προορίζεται μόνο για την Ιαπωνία, αν και ο κ. Οri δήλωσε πως κάποια μέρα ίσως κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες. Μια πιθανή του χρήση θα ήταν ξενάγηση σε μουσεία ή χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ειδικοί σχολίασαν πως η εφαρμογή αυτή έχει ακόμα σοβαρά μειονεκτήματα τόσο ως προς την προβολή των πληροφοριών στην μικροσκοπική οθόνη όσο και στο λογισμικό που θα εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο, σημειώνοντας παράλληλα πως ανοίγονται οι δρόμοι για νέες έρευνες για την βελτιστοποίηση της.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της εμπορικής του κυκλοφορίας.

Πηγές: BBC και ComputerWorld

Posted By: leo
Last Edit: 11 Oct 2010 @ 00:18

EmailPermalinkComments Off on Μικροσκοπική οθόνη που προσαρμόζεται στα γυαλιά προσφέρει υπηρεσίες Augmented Reality
Tags
Categories: Uncategorized
 17 Aug 2010 @ 8:11 

Layar, worlds first mobile Augmented Reality browser

Posted By: leo
Last Edit: 17 Aug 2010 @ 08:11

EmailPermalinkComments Off on Layar, worlds first mobile Augmented Reality browser
Tags
 07 Aug 2010 @ 12:12 

πρόσφατη έρευνα της Mindteck σχετικά με την κατανάλωση ρεύματος των υπολογιστών και τη χρήση της πράσινης τεχνολογίας υπολογιστών στις επιχειρήσεις,
έδειξε ότι μια αναβάθμιση σε Windows 7 μπορεί να εξοικονομήσει στις επιχειρήσεις ένα σημαντικό ποσό χρημάτων λόγω της καλύτερης διαχείρισης ρεύματος που έχει το καινούργιο λογισμικό.
Συγκεκριμένα σε έναν υπολογιστή Pentium 4 και χωρίς να έχουν προηγηθεί κάποιες ρυθμίσεις, τα Windows 7 αποδεικνύονται έως
και 25% πιο αποδοτικά στην κατανάλωση ρεύματος, ενώ σε ένα αντίστοιχο σύστημα που έχουν αναβαθμιστεί οι drivers η μέση διαφορά κατανάλωσης είναι στο 10%. Ακόμα και σε τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστές καλύτερης ενεργειακής απόδοσης με αναβαθμισμένους drivers, η μέση διαφορά είναι περίπου 3%. Μπορεί το ποσοστό να φαίνεται μικρό, αλλά σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εκατοντάδες και χιλιάδες υπολογιστές, μπορεί να κάνει την διαφορά.

(neowin)

Posted By: leo
Last Edit: 07 Aug 2010 @ 12:13

EmailPermalinkComments Off on Αναβαθμίζοντας σε Windows 7 μπορούν να εξοικονομηθούν πολλά Watt
Tags
Tags: ,
Categories: Uncategorized
 25 Jul 2010 @ 19:33 

Και ενώ τα δάνεια από το ΔΝΤ συνεχίζονται, ο ΦΠΑ ανεβαίνει και πληρώνουμε άλλους 100 φόρους για τα ακίνητα που διαθέτουμε, ενώ παράλληλα πρόκειται να αυξηθεί κι άλλο η φορολογία για την νυχτερινή μας διασκέδαση….

16.000 ευρώ… την ημέρα(!!) ξοδεύει στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής, ο πρίγκιπας του Μαρόκου μια που νοικιάζει μια βίλα για αυτόν και την οικογένειά του και σουίτες για όλο του το προσωπικό! Τα tips που δίνει θα μας κάνουν όλους να θέλαμε αυτή την περίοδο να είμαστε υπάλληλοι του συγκεκριμένου ξενοδοχιακού συγκροτήματος, μια που έδωσε στον παρκαδόρο 2500 ευρώ για να του παρκάρει την λαμπορκίνι και 1500 ευρώ σε μια υπάλληλο του ξενοδοχείου γιατί απλά… ήξερε πολλές ξένες γλώσσες και του μίλησε στα Ρωσικά(?)…

Posted By: leo
Last Edit: 25 Jul 2010 @ 19:35

EmailPermalinkComments Off on Οικονομική κρίση και…. Οικονομικοί κρίσοι
Tags
Tags:
Categories: Uncategorized
 05 Jun 2010 @ 17:23 

Επειδή έχω σιχαθεί να βάζω USB stick-ακια από άλλους και να χαλάνε οι υπολογιστές, ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες για Windows για να μην μολύνετε τον κόσμο με τα stickάκια σας επιτέλους.

1.Πηγαίνετε στο Start->Run (Έναρξη -> εκτέλεση)
2.Πληκτρολογήστε “cmd”
3.Στο παραθυράκι που θα ανοίξει γράψτε μέσα το γράμμα τις μονάδας δίσκου που αντιστοιχεί στο USB stick και μετά βάλτε άνω και κάτω τελεία
πχ. e:
4. πληκτρολογήστε την εντολή “mkdir autorun.inf”
5. πληκτρολογήστε “cd autorun.inf”
6. πληκτρολογήστε την εντολή “mkdir .\con\ ”

Κι όποιος δεν βαριέται μπορεί να κάνει ένα com ή batch file
με τις παραπάνω εντολές και να το δίνει στους φίλους του που είναι άσχετοι, βάζουν τα στικάκια όπου να ναι και κολλάνε ιούς και worms με το παραμικρό.

Posted By: leo
Last Edit: 05 Jun 2010 @ 17:23

EmailPermalinkComments Off on USB-sticks
Tags
Tags:
Categories: Uncategorized

 Last 50 Posts
 Back
Change Theme...
 • Users » 1
 • Posts/Pages » 73
 • Comments » 0
Change Theme...
 • VoidVoid
 • LifeLife
 • EarthEarth
 • WindWind
 • WaterWater « Default
 • FireFire
 • LightLight

Airplay  No Child Pages.

Projects  No Child Pages.

Portfolio  No Child Pages.

Wall  No Child Pages.

NetSurfer Browser  No Child Pages.

Portfolio 2 Columns  No Child Pages.

Portfolio 3 Columns  No Child Pages.